Monday, October 3, 2011

Nostalgia Di Hari Raya


assalamualaikum
lama dah aku tak update kan?
kata kawan aku, dah bersawang..
x pe lah, nanti aku suruh dia tolong sapu sawang,..haha

ni adik aku,
AQIB SHAHRIZAN
beberapa hari sebelum raya
ni baru nak share gambar raye, x menyempat
nak uploads lah
malas sebenarnya
ni main bunga api,
sekotak,dia sorg je main

ni pon entah berapa hari sbelum raya, aku rasa
1 atau 2 hari kot
AQIB duduk kat tayar,
depan dia ada telur ayam
and he said that the telur,
dia yang mengeramkan..

    
ni dok tgk                                            beras yg di tos ntk                      kelongsong ketupat
teloq ayam                                           dimasuk dlm ketupat                  *aku pndai anyam tau!

ok, cek abg mau masak
"min, jom lumba kuah sape masak dulu!"
ternyata aku lah pemenangnya!!
ok, pompuan x payah amek pic muka
lah ye, malas nak pki
scarf, elok2..

ni rendang daging kot
x pon kari ayam
ahh x igt!!
tulah, dah berzaman
baru nk tarok kat sini,
mane nak igt an

*adik sedara*kira sepupu la
ensem tak?
dah penat msk,
gi kacau budak-budak plk
ni entah apesal,
tetiba manja ngan aku
tp kejap je,
pastu bt hal sendiri blik..

iron baju dlu,
aku paling suka iron baju adik aku,
kecik, senang
mlm raya, makanan/lauk
byk gile..
x tau aku nk plih nk mkn yg mne
tetiba teringat plk kat org yg x beraya
and x de makanan
wah!
masih di malam raya..
i luv this boy so much
after my own bro
comel!
oh yeah!!
hari ini hari raya!!
for the 1st time
my bro
pegi solat jenazah raya
balik dari solat raya
before salam2
dari kiri :
Aiman,Aqib,Aqeela
all the A one
ni Aniq, Aiman's bro
cute as his bro jugak kan..
tgh main mercun POP! POP!
"Aiman, nak sikit!"
" aiman, ni aiman punye!"


abang, camera sini la!
pndg cicak atas tu knp!
sini ada 3 kereta
*3 family balik

+sini ada 2 kereta
+ 2 family balik,
so 5 family,
actually 6,but the another 1
lambat skit
semua 8 family,
tp 2 more balik the another side lah

ok ni je yang dpt aku share buat masa sekarang
adush terimbau kenangan raya,,
cam mane ni,,
sob2,, ;( 
hahah


5 comments:

Wan Anis said...

menyesal aq cakap..x pasal2 aje kene sapu sawang..

Nur Zalfa Afra said...

ko penah tak bagi tau kat sesapa yang kat situ ade sampah or pape je,
same lah ngan kes ni,, kau yg nmpk sawang tu, jadi ko lah kene buang,..hahahhaha
dah2 aku dah buang.. haha :)

adan said...

dah habis raya baru nak share ke? hehehe...

Wan Anis said...

aq beritahu supaya kau yang bersih kan..alih2..aq kena balik..blog kau kan..x kan x nampak...

Nur Zalfa Afra said...

@ adan : hehe alaa hari tu tak sempat, dah kate org bz..hahha
lg pon usb cable tu cam susah lah nak guna..tapi dah boleh dah

@ anis : haha ko tlg x blh? haha