Thursday, October 13, 2011

Anugerah Kecemerlangan Ko-Kurikulum..

Assalamualaikum..
macam dah lama je tak update..
 aku hari ni nak story morry pasal tadi, kat sekolah..
sekolah aku kat mane ek,?? sape tahu? aku bagi penampar hahha
Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Jalil.. sape tau sklh ni kat mana?
Sila angkat tangan kalau nak kene lempang
eh ape ganas sangat aku hari ni??
dah2 tak payah nak kesah about the intro.. tu intro org tak ada idea..

sekolah kitorg ni, pandai nak menghargai pelajar2 yang telah bertungkus lumus masuk pertandingan tu,
pertandingan ni..
pelajar yang bergiat aktif untuk kelab, permainan, ngan unit beruniform pon, dapat sijil tau..
maksud aktif tu, bukan lah datang selalu, tapi ada jawatan..

biasanya, kalau ada jawatan, mesti dtg slalu kan?
ok lah, aku kat sklh sebenarnye jawatan aku pengetua *nmpk sgt bohong...
aku pen. pengerusi 2 PSS ngan pen.pengerusi PPIM
*ish belagak nye blogger ni, tu pon nak kasi tau? aku kat sklh, ketua pelajar, dia tak tahu:??*(dalam hati korg)

bukan nak belagak lah, cuma nak kasi tau, yg aku terpilih tu pon sebab kat PPIM, bdk form4 jrg dtg, sbb maybe focus study ke ape..
kat library pulak, aku dah lame, dari tingkatan 1, sekarang tingkatan 4, lama kan? ade kawan aku srg ni,
tak dpt sbb time cg buat pemilihan dulu,. dia kata nak masuk asrama..aleh-aleh tak jadi..
sian gak.. tapi tak pe lah.. mesti ada hikmah..

korang  igt senang ke jadi penolong ni? mmg lah best kan.. cehh penolong tu..
tapi org tak tau yg penolong 2(dua) tu bkn lah ape sgt pon, same ja mcm tak ada jawatan.. sbb tu cg tambahh sendiri..

ok kat PPIM pulak.. lagi lah payah jd naib pengerusi(penolong)
itu bukan sekadar pangkat, tapi kita kene incharge, when the cikgu pegi meeting, pengerusi sibuk study nk SPM..
bkn lah bt ape pun,, tapi ape yang cg ckp, kene lah smpaikan kat ahli lain..
ade lah keje2 yg disuruh bt, bila dah sandang jawatan ni..

kalau ade ape2 pemilihan untk ape2 organisasi kat tmpat korang, jangan lah segan2 nak calonkan diri sendiri,
*tp aku tak calonkan diri sendiri lah, tak berani. takut krg pndai2 calonkan, tp tak bt keje..

sebenarnye, apa-apa jawatan pun yg kita pegang, itu juga adalah salah satu daripada amanah yg Allah bagi kat kita
kalau dah kata kau pengerusi, apa tugas sebagai pengerusi tu, kau kene buat lah kan..
kalau asek dok nak monteng, serong bagai.. itu dah langgar amanah Allah sebenarnye..
nanti kat akhirat di tanya tau.. jangan tak tahu!!...

sama lah jugak kita sebagai anak, kene lah bertanggungjawab kat mak ayah.. ape drg suruh, yg selagi tak melanggar hukum agama...suma kene buat.. *oooppss yg bergelar mak ayah yang bace, jgn amek kesempatan nak dera anak* hahhaha

ok lah. cuma tu lah, 2 sijil yg aku dpt tadi..
huh?? ape dia? gambar? nnti lah, aku upload.. kemalasan ni, aku nak gi masak kari ikan cencaru,, karang mak aku balik.. tak de lauk pulak.. org dh penat keje, kene lah timbang kati rasa sikit, kte yg dok kat rmh ni, kene lah masak pulak...

Assalamualaikum... tak jawabb dosa, jawab ko suka aku

4 comments:

Wan Anis said...

Next year lagi banyak..Jawatan......

Nur Zalfa Afra said...

hehe.. harap2 lah dapat lg bnyk, tp kat mane je yg blh lagi nk cekup? harap puteri islam ngan library je lah, badminton tak join..kahkahkah

Wan Anis said...

kan cikgu cakap ambik dua yang tertinggi..fokus dua aje la kan?hehe..

Nur Zalfa Afra said...

haha cukup lah tu,, 2.. cg noraida pon hari tu masuk kelas aku, siap bagi tips,, dia kate focus ntk 2 je..