Tuesday, April 15, 2014

melancarkan blog baru!!

Assalamualaikum.

aku baru lancarkan blog lagi satu! blog ni untuk promote barang2 jualan.

http://boutiqueshahin.blogspot.com


kalau ada apa2 idea penambahbaikan boleh
email ke : shahin_kitty@yahoo.com.my
atau
whatsapp ke: 0192434104
sebarang pandangan membina adalah sangat dihargai.
nama pun boutique kan? sah lah kedai :)

tapi shop dalam alam maya je, ada rezeki nanti akan datang, insyaa Allah berhajat jugak nak bukak kedai sebijik dua. doa2kan lah ye, amin :)

Friday, April 11, 2014

lenovo!!

Assalamualaikum.
Hari ni nak cerita kisah aku beli phone lenovo
 Ada typo tu buat2 paham je eh bagi yang tak faham..

aku ni suka mengkaji benda pelik2. lepas tu tak suka guna benda yg trendy sangat. contohnya handphone. masa nak tukar dari C3 ke fon yg boleh berwhatsapp (actually Nokia C3-00 pon boleh download whatsapp) aku kaji habis2 fon apa nak guna,selain Samsung. sebab Samsung seems too command among teenagers. buat review sikit2,mmg cari brand yg x meletop n harga bleh tahan. so terjumpa lenovo. masa tu try search hp la,sharp la, semua brand fridge,tv and lappy aku search,mana tahu ada yg dh keluarkan hand phone kan,boleh lah jd antara yg terawal mencuba kan? mereka buat bisnes tugas pengguna untuk menggunakan hehe. sampai lah teringat yg lappy aq brand lenovo,lepas tu search 'hand phone lenovo' keluar mcm2 model. dah tetapkan hati nk beli.then pegi pertama complex dengan encik buah hati,cari2 lg,kelam kabut kene balik ada emergency call from mama,so grab model A766, 1 reason sebab dia petak,mostly Samsung bujur,so x nmpk sama. 2nd,quad qore 3rd.murah dari pilihan pertama,a716. dengan bayaran RM420 aq bawak balik lenovo. esoknya tunjuk mama..mama pun suka. ayai mmg lama dah kumpul duit nak beli samsung grand,tp last2 disebab kan 'cinta' dia pon beli brand sama.hehe tp best lagi dari aq punya.P780.beberapa bulan kemudian,mma nak tukar fon,n x pandang lain dah,aq mmg suggest lenovo je lah. tgk punya tgk,mama pilih s820,tu pon sebab dihasut aku kikiki. sebab ayai sebelum buat pilihan bijak nak beli p780 tu,dia mmg tercari2 s820 tp sukar ditemui. mama pakai,mmg perfect lah,alhamdulillah. del kerana cinta juga,kelmarin abah juga nak pakai lenovo sebijik mcm mama katanya. then mama buy one for him as hadiah. Lama2 aku baru tahu yg lenovo mmg tgh naik sekaràng. secara x lañgsu aku pon pakai brg trendy,bukan je trendy,to gila2 trendy skrg kan..dah nasib badan.. Ayai kata dia nak beli untuk Abah dia k900 pulak. family lenovo Sgt kan?hehe


http://www.permintaanhatiq.blogspot.com

Saturday, March 22, 2014

Jimat Minyak (Bio Energy Sticker)

Assalamualaikum..
akhirnya dapat jugak bukak blog ni..
untuk blog baru, Http://www.kenyitancomel.blogspot.com tu aku guna "sha" sebagai
kata ganti nama. hehe. kekok pulak rasanya guna "aku" sekarang ni.
lama betul tak dapat bukak blog ni.. tak tahu lah apa masalahnya.. malas nak cari penyelesaian..
dah dapat bukak pon..alhamdulillah..

hari ni sempena blog dah boleh bukak ni.. aku nak share dengan korang sticker jimat minyak.
aku tak tahu lah ni sticker ke puaka, sebab macam tak logik je sekeping sticker boleh menjimatkan minyak.
bukan je boleh jimat minyak, tapi juga boleh jimat tenaga elektrik, jimat tenaga batin eh? hehe

sticker ini juga di katakan boleh elokkan penyakit gout dan macam2 lagi penyakit..termasuk
darah tinggi dan rendah..

kalau search, banyak orang review pasal sticker  ni. harga pon tak mahal, tak sampai RM100
tak sampai RM50 pon.

apa salahnya mencuba kan? untuk penjimatan masa akan datang. sejak pakai kereta ulang alik
kolej ni, memang rajin betul aku survey pasal cara nak jimat minyak.

ye lah, kalau boleh jimat minyak sikit,duit minyak boleh kumpul buat kawen, ye dak? *sembang mcm aku ni lelaki kan? haha?*



haa ni lah sticker tu : cilok kat google, blog mambang




untuk tanya lebih lanjut,boleh whatsapp : 0192434104






Sunday, May 12, 2013

2 bulan dan 12 hari di PLKN

assalamualaikum :) hehe ni je sempat sha coretkan sepanjang dekat PLKN, sementara waktu lapang dan
sebelum tidur.

10 Januari 2013
dah 6 hari kat sini. rindu gila kat parent, nenek,adik,kakak aku! nak balik :( huwaa! 65 hari lg..sabar..
rindu cik abang jugak :( hari ni pagi sampai malam pakai baju kelas, rimas aku. btw, the longer i'm here, the closer i get to be with  my beloved friends, syg dorang!! dorang la sedara,mak,ayah,adik,kakak yang
selalu ambil berat pasal aku kat sini.(ina,putri,wani) <-- masa ni belum rapat dgn ainon

<3 much korang! jap, terharu cikgu tadi ckp dia kesian kalau tengok pelatih sakit. alahai sure rindu
semua jurulatih kat sini,dorang baik dan pura-pura garang. Haha!! :'( <-- nak balik..
assalamualaikum, sha masuk tidur dulu

hehe kejap sha, kejap aku, aku pon pelik kenapa mcm tu,aku tulis ikut rasa je,rasa nk tulis aku,aku lah,rasa nk tulis sha,sha la jadi nya..

11 Januari 2013
5.15am
selamat pagi! harap hari ni dapat fon(memasang harapan) tapi rasanya dapat hari ahad =(.

7.30 am.
Alhamdulillah kenyang,baru lepas sarapan. Now kene tukar baju, pakai baju kelas.

1.18pm
penatnye! lepas makan tengah hari,pergi buat  BMI check up and tekanan darah. now kat dorm. alahai kejap lagi pukul 2,ade kelas lagi :'( penat...urm rindu Azrai lah.. time2 cam ni mesti teringat KL, mak ayah kakak adik...sokay,kejap lagi kelas, ok kot, x de lah rindu sangat. Urm bye, nak pergi bilik Ina, miss u sayang :'(

6pm
lebih.. Alhamdulillah dah siap mandi lepas kelas. selesa sangat. hmm masuk bilik je teringat kl. rindu.. rindu nyaie nenek mama abah along aqib. sayang... rindu u..tulis panjang2 pon nothing will change,tunggu je lah lagi 65 hari. Bye, nak turun maghrib, sini masuk waktu cepat.

10.26pm
Yes! dah pukul 10,nak tidur,esok dapat fon! suke! hari ni tak call syg,kesian dia,mesti tunggu sha call..
sorry dear. Assalamualaikum, tidur dulu =) dah boleh senyum sikit,nak phone! call mama, yang sangat dirindui. Aqib! miss you boy =)

k, sampai sini dulu sha buat entry apa yang sha tulis,ikut tarikh kat atas tu,(kira diary lah ni)
macam ni lah perasaan minggu2 pertama di PLKN, asek rasa nak balik je,tak senang dduk je selalu. hehe

Sunday, March 17, 2013

PLKN

assalamualaikum :)
haih blog ni serabut betul, tak susun elok2, ayat pon terabur, kejap "aku" kejap "saya"
apa2 pon, yg penting msj sampai kan? ok, lets start, tujuan utama nya, post kali ni, nak tulis semua
nama kawan2 kat kem sg rait miri sarawak, kumpulan 1 siri 10 / 2013 . insyaallah. bismillahirahmanirahim...
harap tak de yang tertinggal k . kalau ada yang tertinggal, doesn't mean aku lupa korang, just maybe
its too many, so terlepas pandang k :)

1. Nor Samsinar
2. Nurul Safawani
3. Puteri Nadia
4. Ainon Napisah
5. Nurul Ainie
6. Masni Ria
7. Allene
8. Nadhrah
9. Suraya
10. Marissa
11. Ang Siaw Pei
12. Shirley Maria
13. Chan Yar Ying
14. Tee Wan Lin
15. Kim
16. Nur Hazliza (ija)
17. Esa
18. Alyn Ajang
19. Lucy
20. Farhana
21. Eva Garnyta
22. Anica
23. Yap
24. Dzafira Hanis (zaf)
25. Afiqa
26. Mira
27. Jieha
28. Erra
29. Syuhada
30. Lily
31. Aleyyah
32. Emi
33. Emelda
34. Bazilah(mak su)
35. Nina
36. Aqida
37. Nadiya Afrizal
38. Hafiza (pijot)
39. Eyqa
40. Nira Fazira
41. Ramliza

sampai sini dulu, dah ngantok ni, lain kali sambung lagi nama2 yang ingat tu k :)

oops, what if aku masuk skali nama cikgu? wait2.urm yang bukan jurulatih pon
masuk list je lah, asalkan bukan pelatih :)

Cikgu...

1. Kamis 
2. Simon
3. Philip
4. Faizan
5. Firdaus
6. Is
7. Rohani
8. Neena
9. Sue
10. Laurance
11. Yap
12. Alissa
13. Shirly
14. Siew Ling
15. Winne
16. Anne
17. Ustazah
18. Ustaz
19. Ai
20. Junaidah
21. Jura
22. Aron
23. Lia
24. Rafidah
25. Sharom
26. Riezal
27. Puan Ramlah
30. Nurul




Sahabat

Assalamualaikum :)
sahabat :) haa rindu gila kat budak2 PLKN sg rait miri sarawak :)
Ina, Putri, Wanie, Ainon, Ainie. i miss you friends!!
Kau ada kala ku suka kala ku duka... thanks for being my friend all this while :)

Thanks korang, sbb pinjamkan bahu aku bila aku sedih sangat2, nenek aku pergi hari tu.
everytime aku sedih, aku rasa nak peluk korang, nak nangis puas2 kat bahu korg.
tapi semua tu mungkin mustahil. kita dah bawak haluan masing2. rindu aku kat
kem,kat cikgu2,kat korang, insyaallah, tak pernah padam :)

aku nak mintak maaf kalau perbuatan aku, percakapan aku, buat korang tersinggung.
mungkin aku nmpak mcm bila sedih pandai cari korang, bila happy, pergi kat orang lain
or what ever, tapi percayalah,dengan siapa pon aku makan, aku gerak surau,aku borak,
aku still ingat korang,cuma masa n keadaan buat susah nak join korang.
and one more, aku x nak byk bercakap , tkt slh ckp,nnt ada yg tersinggung.
spnjng perkenalan kita,kalau perasan, byk jgk antara kita yg tersinggung sbb slh ckp kan?
itu lah yg aku nak elakkan. hope korang masih anggap aku kawan korang, even tak rapat
macam ina,wanie, and putri. even tak pergi sana pergi sini sama2.

sekali lagi, thanks and sorry kalau aku ada salah silap k.
maybe ucapan/post ni tak sempurna,tp sebahagian yang aku rasa n aku nak luahkan
aku dah luahkan,hope dapat jumpa lagi, insyaallah ada umur, ada rezeki,kita jumpa :)
waallahualam bisawab..

Sunday, December 16, 2012

PLKN

Assalamualaikum.
hallowaa. ;)

urm lagi 2 minggu je nak terbang ke Miri.
sebenarnya aku tak nak pegi plkn,
tapi bila check, aku dapat, redha je, mak bapak aku pon support gila2,
suka aku dapat. then dah dapat,aku doa tak nak kat luar semenanjung.
dan sekali lagi,tak menepati apa yang aku hajatkan,
check2, dapat kat MIRI. hurm sabar je lah.
kadang2 ape yang kita nak, bukan yang terbaik untuk kita.
Allah maha mengetahui,so Dia tahu apa yang dia buat and itulah yang terbaik.
serahkan pada Nya. cari hikmah sebalik semua ni.tu je jalan nak tenangkan fikiran.

untuk tiga bulan ni, for sure aku mesti rindu kakak aku.
nanti nak gadoh ngan sapa? dgn kawan2 tak boleh gaduh,nanti susah nak baik semula.
dengan adik beradik je lah boleh gaduh, pepatah melayu, air dicincang tak akan putus
kan?

selain kkk aku, mesti rindu mama, abah and aqib!! aku nak usik sapa nanti?
hmm.. haih! tak elok mengeluh dgn ketentuan.

and..him. yes i'll miss him. but then lebih baik kitorang jauh,sejauh-jauhnya
daripada dekat, and tak boleh jumpa.

aku ingat sebelum pegi ni nak jumpa nenek2 aku, pak cik kat kg, and him.
yes, i want to meet him for the last before i leave semenanjung.

apa nak tulis sebenarnya pon tak tau. just nak update yang aku akan ke plkn.
and i'm not happy at all . even i know that when its end, i'll be miss it so much.

k lah aku choww dulu. tata. *pointless betul blog aku ni*