Wednesday, March 23, 2011

penanda wacana :)

Penanda Wacana, atau erti kata lain, permulaan ayat, bgi menghasil kan perenggan baru,, ini yang saya faham lah, 
penanda wacana ni,sbenarnye,,mengikut kajian sy, sejak agak2 26 thun  dulu, mmg ramai yang tak boleh nak fikir,mase nak buat karangan

ok lah, sini say bagi contoh2 yang telah saya cipta, sejak dari zaman berzaman, dan digunakan hingga ke hari ini..
  
sekian, terima kasih.....

eh silap,, blm tulis lagi contoh2 nya,,

> selain itu
>> hal ini demikian kerana
>>> oleh hal yang demikian
>>>> oleh itu 
>>>>> walau bagaimanapun
>>>>>>sunggupun demikian / sungguhpun begitu
>>>>>>> sehubungan dengan itu
>>>>>>>> lantaran itu
>>>>>>>>> meskipun,
>>>>>>>>>> kendatipun(perkataan baru buat q)
>>>>>>>> sementara itu
>>>>>>>>> sementelahan itu
tgk ni, kan ade tuh,yg jarang jumpe,, cube kalau x de comp,kan ke ssh nak jumpe and record...

2 comments:

kay_are said...

perkataan baru tu macam pelik sangat je.. huu

nur zalfa afra said...

tu lah,,macam pelik jer,, inaaz x penah dengar pon,, just post je,, amek dari news paper

:)