Tuesday, December 20, 2011

end of 2011..

Assalamualaikum..
tanye kwn aku tadi, nak update ape eh,
then he give a suggestion..
2011 nak abis dah kan? tulislah pasal kenangan manis 2011

urmm.. aku rasa tahun ni kenangan manis tu ade, tapi yang pahit, masam dan payau juga ada

yang mnis ke pahit dulu?
pahit la eh, cpt cerita cpt habis cpt lupa
urm yg phit nye, thn ni aku byk gado ngan kwn aku..huhu
maybe thn2 sblmnya pon ade, tp this its rather severe , sbb entah, aku ikotkan sgt
kpl aq kot.. uhmm..

oleh itu, bersama2 entry ni, "saya, shahinaaz nak mintak maaf kat awak...saya harap awak
terima saya sebgai kawan biasa?"
haha ayat cam je nk jiwang berkarat, nk kasi kat bf ke hape kan, tak la.. its for my kawan..yeah, kawan

lagi2? yg pahit? oh ye, saya dah janji untuk belajar bersungguh2, tp..
oh tidak!! sy mungkiri janji dgn diri sndiri
;(

nak mintak maaf jugk kat awak, wahai shahinaaz sbb sy tak tpat jnji sy pd awk..
(haha ape ni? gile ckp sorg2)

urm klu nk cerita byk lg kot, and byk dh aku lupe kan.
mmg ade org ckp yg pahit buang jaoh2. tengok mse depan,
tp kdg2 kne gak pandang belakang ntk bt pengajaran.. Take Note.. ~ huhu

jom cerita yg manis?

thn ni byk pegi kem sane sni.. ;( naa nangis!! lah cerita ni..
yg sedih nangis, yg gembira nangis.


cam mne tak nangis, moment2 kat kem tu kan seronok..
aku ade falsampah yg mngkin korg blh bawak balik

bila sy kcau awk, sy takut nk kenal awk
bila sy knal awk, sy tkut nk syg awk
dan
bila sy syg awk. saya takut nak kehilangan awak


betul tak betul tak? sbb tu saya takut nak kenal awk, sbb sy tkut TER syg kat awk..

(eh aku ni mengarut lg..)
sbb tu la kem ialah kenangan manis dn menjadi pahit bile tak dpt jumpe drg balik
even semua dh bsar2, blh jmpe kat luar, tp tak same lah cam jmpe dlm kem
KANKANKAN??

lagi2 kenangan ni MUNGKIN aq ingt smpai BILA2
thn ni ramai lah sgt nk propose aku.. cehh propose konon
tak la, bkn nak ragui, tp btl ke dorang ske aq?
entah la.. kecik lg, nk pk hal2 cm ni..
tp itulah hakikat cerita psl aq, ntk thn ni

bak kate cik fara, "laku jugak kau"
yeah, aku pon tak tau dorg pndg dri sudut mne..
ade yg aku terHARU ble die kate syg,
tp ade yg aku terRAGU bile die ungkap kasih..

(ayat cam copy paste novel) tp tak..itu kata hati
*kakak aku bce ni mst gelak habis..haha*

lain2..tahun ni jgk, aku jdi "penolong pengerusi pengawas pusat sumber"
jawatan yg tak pernah termimpi pon
sejak aku kecik2 dlu..

tak tahu sejauh mne kebolehan aku..
aku tak nk lah dpt sbb rpat ngn cg,
atau sbb aku dh lame kat situ
or sbb aku suke merungut

tapi aku mmg tak suke nak bt keje lebeh2 kat library tu,
ok, mmg cg ckp baik2..mintak tlg kan3?

orait, mmg itu TANGGUNGJAWAB
tp bt for nothing, YES, pahala
kdg2 ssh nk ikhlas, bile pahala tu tak nampak..

aku tak nk bt mcm hamba kan..nak jgk hidup free just like others,,
tak de la skit2 library skit2 library
sbb tu tahon ni aku kureng skt..haha

dh byk aq celoteh kan,
ape lg yg manis ek?
oh ye, YOU.. awak, awk "MANIS" sgt bg sy
tp kan awak, sy rasa SUGAR dan SYURGA lg manis lah awk
sy tak harap hubungan kte kekal lame,
klu permulaannye bukan akad..

ia kenangan mnis DAN phit
nk kate tak, sbenarnye IYE, nk kate iye, saya takut ALLAH..
APE NI!!! tak paham abaikan

(ni kalau mak bapak aku bace mesty muntah) HAHA

kesian lak sape yg bce tu, pnjg sgt.. dah la, smpi sni
Kenangan manis kau dan aku
Takkan terhapus
Duri ranjau dalam bercinta
Lumrah dunia


cinta pada...
ALLAH
NABI MUHAMAD
PARENT
SIBLINGS
GRANDPARENT
RELATION
FRIENS
and
ALL THE MUSLIMS>>

3 comments:

Bal said...

Punyelah serius kubacanya... Sampai part yang *kakak aku baca ni mesti gelak habis* tu, baru gelak.. Klau ayat tu tak terpacul kat post ni, mesti i tak gelak tau...


Postscript://habislahkamerai(tadekenemengena)

Nur Zalfa Afra said...

i'm questioning, who are you?? dlm kepala je lah...
then the ayat bawah tu let me know who are you..kahkahkah..
balik sklh bt trademark la..

balqis said...

yg tu komen gune ipad . pastu dia jg problem ckit, tak smpat nak letak nme pnuh ..