Friday, November 19, 2010

tadi kat skolah

tadi dtg skola,,anis,, aku n khai tlg cikgu sket,,
da dlm beberapa jam,,
cikgu pon ajak balik..
eh tp sbelom tuh ckgu ajak jln2






then then then..

kami di suruh tunggu di kereta,, dgn tak ade rase ape nye,, kitowg pi la kat kete cigu,, pastu,,
CAK  tekejot abes,, bile tgk kete ckgu prang!! cermin nye alahai.. retak seribu..
mule2 kitorg ingt mmg dah mcm tuh,, pastu pegi la belakang,, sbb aku ni mm bawa beg ckgu,, ingt nak letak lahh kat sit blkg,, skli tgk,, ek eh  sekali lg kitorg tekejut,, tak kan dorg buat corak kat kereta dgn corak yang same?? pelik!! 2 kreta berpemilik yang berbeza,, tp corak nye same,, corak retak...
eh ni bukan corak,, atau ni bukan dah lame,, ni mesti baru,, sbb kesan nye nmpk sgt baru...
pastu pegi panggil cikgu,, haaa.. abeslahh.. adoih,... cam ne nak kasi tau cikgu niyh!!!
erm.. nak tak nakk ,, kasi lahh jugak tau..
kitorg : cikgu,, ade ape ape masalah tak kat kete cikgu?
ckgu : masaklah ape,,
slh sorg dari kami : erm.. alaa weyh,, ko ckp lahh
A : eh ko r ckp
aku : erm.. dgn laju nye aku ckp,, sbb tkot nak ckp lambat2,, cepat ckp cepat selesai
         "cikgu, kerete cikgu retak,,"
          ( fuhh lege dah ckp )
cikgu : huh!! ??
kitorang  : jom lahh tgk
cikgu : alaa cam ne ni,,
(kangkabut cikgu pegi pejabat,, setle kan semua.,, pastu cikgu turun balik kat kitorang,,)
cikgu : ckgu mnx maaf,, da jd cam ni,, nnty len kali gi jln2 eah,,
(kitorang ok jer,,)
pastu khai balik,, abah dah smpai,, ade abg ni pnggil die ckp "ayah tunggu kat atas"
aku ngan ---- tiggal situ,,, tgk ape jdi kejap,,nmpk r cikgu yg 1 lg yg terpecah jugak keretanya,, sian giler seyh.. kalau aku punye kete pon aku mau nangis,, alza n myvi.. kete baru wey..
nak wat cam ne ann,,
(actually aku cam tau je,, org yg mmbuat angkara) tp mls nak kecoh,, nnty aku kne balik,, wlaupun aku tau yg klu aku ckp,, lebeh mnyenangkan dorang wat siasatan,, tp aku tak tau lahh cam ne nak bagi tau
then aku balik...
balik ngan balqis (11 nye akk aku)
pegi 7E,, cri pnye cari dpt lah,,beli roti tuna spicy ngan air coffee dutch lady.. pastu balik,,
then seprti biasa,, kemas dapur sikit,, pastu facebook..

laen kali cite lagi,, bye bye


BANYAK LAGI NAK STORY,, TAPI MASE TAK MENYEBELAHI AKU,,

4 comments:

nur zalfa afra said...

alaa sangkaan meleset lahh.. benda tu pecah bub kene kene batu,, pemotong tak berlesen btol..

Anis Hamizah said...

si pmotong rumput..pak we aku..

nur zalfa afra said...

suke btul ko kat pemotong rumput tuh kann,,
kabul...hahahhaha
aku bg tau sham,, padan muke ko,, mesti kne abes ngan die,,
sampai taon depan die ejek ko

Anis Hamizah said...

jgn la..mati aq..